Ki szeretnéd festeni a szobát? Ezzel a hálóval gyorsabban fogsz végezni!

Háló festéshez

A szoba kifestésénél bár a nagy részeket teddy hengerrel gyorsan át lehet festeni, a szegélyeknél, ajtóknál azonban az ecsetre lesz szükséged. Íme, egy nagyszerű tipp vödörre tervezett háló, hogy ne kelljen folyton lemászni a létráról!

Ha nagy festékesdobozt vásároltál, akkor fogj egy kisebb vödröt, hogy ne fáradjon el a kezed a festék súlyától egyhamar.

Fogj három egyforma hosszúságú, erős madzagot és helyezd le őket keresztbe magad elé úgy, mintha egy pókháló vezérfonalai lennének. A keresztezésüknél köss rájuk egy szoros csomót.

Helyezd a kis festékes vödröt a háló közepébe. A vödör pereménél, a kijövő szálakat kösd össze egymással egy éppen olyan hosszú madzaggal, hogy a háló megtartsa a formáját. A madzagokat ezt követően a végüknél kösd össze egymással és akaszd fel valahova.

Háló festéshez

Hogy stabil maradjon a háló, készíts további összekötő csomókat a hálók között, hogy még véletlenül se essen ki a vödör a hálóból. A biztonság kedvéért alul is megerősítheted. Ezt követően már csak a festékkel kell feltöltened a vödröt és kezdődhet is a festés.

A módszer alapján elkészített hálóval sokkal kényelmesebb lesz majd dolgoznod. Kialakítása miatt gyakorlatilag bárhova felakaszthatod, de a kezedet sem fogja annyira vágni, mintha a vödör fülét használnád. A fül nélküli vödröket pedig egyértelműen pótolni tudod ezzel a megoldással.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*