Hogyan legyen tartósan tiszta az ablaküveg?

ablaküveg

Sokaknak okoz gondot, hogy az ablaküveg állandóan elkoszolódik. Ahol kevés az ablak ott is bosszantó, de ahol sok ablak van – arról nem is beszélve, ha dupla -, akkor akár több órán át is tarthat a takarítás. Mi lehet rá a megoldás?

Ezt a cikket saját problémámon okulva írom meg, ugyanis ahol lakom, nyolc dupla szárnyú és dupla ajtajú ablak van a házban, ráadásul mindegyik jó magas! A ház így rengeteg fényt tud befogadni, azonban ha takarításról van szó, akkor az egész délelőttömet elviszi.

Takarítani pedig bizony eddig igen gyakran kellett, havonta egyszer átmostam sima ablaktisztítóval az összeset. Remek móka reggeltől egészen ebédig az ablakban táncolni végig azon idegeskedve, hogy mikor csúszik meg a lábam és zuhanok ki vagy vissza a szobába.

ablaküveg

Aztán ismerősök között hallottam a hírt, hogy ha ecetet öntök a mosóvízbe és azzal tisztítom át az ablakot, akkor nem hogy kosz, de még a télen igen gyakran jellemző pára sem fog rajta kiülni. Ezt már csak azért is ki akartam próbálni, mert a pára igen gyorsan eredményez sűrű penészfoltokat a falon. Az ember hiába szellőztet, reménytelen elkerülni.

A jó hír, hogy kipróbáltam és bevált! Persze kosz az még mindig van rendesen, de közel nem annyi, tehát ebben is láttam változást, de a pára, annak nagyjából itt vége is lett. Az ablaküveg kijelenthetem, hogy páramentes.

Egyébként az ecet nem csak a ház ablaküvegén segít! Kipróbáltam az autó szélvédőjén is, ott viszont egyértelműen kevesebb kosz ragad meg, ráadásul a víz is egészen más formában pereg le az ablaküveg felületéről!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*